Млади варненски таланти покориха Балканската олимпиада за музика и танц в Белград

Млади варненски таланти покориха Балканската олимпиада за музика и танц в Белград

Над 50 талантливи деца и младежи от Варна и други български градове участваха във II Балканска олимпиада за музика и танц в Белград. Част от възпитаниците на музикалния педагог Мила Маврова пътуваха до сръбската столица с финансиране от „Варна-Европейска младежка столица 2017“ по направление Варна на картата.

Сред първите с награди бяха поп-певците Ралица Атанасова, Михаела Христова, Иван Славов, Кристалена Стоянова и оперната певица Златина Хаджиева. Всички пианисти на музикална школа „Ритъм и звук" Варна с ръководител Наталия Стойнова получиха награди за успешното си представяне. Впечатлиха и певците от Каспичан с ръководител Луиза Карагенова. 10-годишният Марио Младенов развълнува до сълзи директорката на олимпиадата Евгения Веда. 

Много силно беше представянето на изпълнителите от школата Ню Войсез от Търговище с ръководител Десислава Станкова. Младата Александра Тенева изправи на крака част от журито и получи най-високото отличие за своята школа. Студиото за класически и съвременни танци „Попова" с ръководител Марина Великова взриви сръбската публика и получи най-добрите отличия в тази категория.

Мила Маврова получи купа за принос към II Балканска олимпиада. Тя сподели, че нашите участници са се прибрали от престижното събитие мотивирани и позитивно заредени. „С достойното си представяне успяхме да разнесем славата на страната ни и на Варна“ - допълни г-жа Маврова. 

Последни новини