Млади таланти се борят за награден фонд от 7000 лв. в „Art Stars - Звезди на изкуството“

Млади таланти се борят за награден фонд от 7000 лв. в „Art Stars - Звезди на изкуството“

Grand Mall влиза в празничните дни на септември с домакинството на третото издание на конкурса „Art Stars - Звезди на изкуството“. Организатори на състезанието, което подпомага млади таланти, са фондация "Звезди на изкуството" и Inner Wheel България, с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд „Култура“ и „Варна - Европейска младежка столица 2017“. Претендентите ще се състезават за награден фонд от 7000 лв., който включва запис на видеоклип, професионален микрофон и други награди, насърчаващи музикалната кариера на победителите.

В търговския център ще се проведе състезанието в две от категориите на конкурса – за фолклорно и за поп пеене. Участниците в двете категории ще се представят в пет възрастови групи, за индивидуални и колективни изпълнители.

„Мащабът на събитието тази година е много по-голям – посочва Мила Маврова, създател на фондацията организатор, - във Варна пристигат участници от България, Израел, Молдова, Гърция, Сърбия. Показател за международната стойност на конкурса е и елитният състав на журито, в което има представители и от Израел и Молдова.“

Журито в категория фолклор е с председател Пепа Запрянова и членове доц. Зинаида Болбочеану от Молдова, Саша Стоева, Елица Тодорова и Павлинка Тодорова. Журито в категория поп пеене е с  председател Хайгашод Агасян, в журито влизат и популярният изпълнител от Израел Тигран Гаспарян, композиторът Нелко Коларов, Славин Славчев и Георги Янков.

Любопитен факт е, че най-малката записана кандидат звезда е само на 3 години. Това е Йоана от Варна, която ще се състезава в категорията народно пеене. А сред вокалните фолклорни групи има и доайен на състезанието на 76 години, който ще дойде от Девня. Ще прозвучат песни от музикалните традиции на различни народи, защото по регламент българските участници ще изпълнят песни от нашия фолклор, а чуждестранните участници – фолклорни песни, които са характерни за тяхната страна.

На 08.09. отново в 20 ч. е официалната церемония на конкурса. Тя ще се превърне в голям празник на всички жанрове, представени в състезанието, включително и оперното пеене, чийто домакин е Радио Варна. За радост на многобройните посетители на церемонияте ще пее победителят в X factor 2014 Славин Славчев, ще чуем изпълнение и на Елица Тодорова.

 

 http://yep.bg/izkustvo/Art-Stars/#.WbKEv8gjG70

Последни новини