„Добре дошли“ във Варна (ВИДЕО)

„Добре дошли“ във Варна (ВИДЕО)

Близо 50 фирми, културни институции и представители на различни организации участваха в студентското изложение „Добре дошли“ във Варна. Да съберат на едно място предлагащи и търсещи различни услуги е добра практика в Европа, не се случва за първи път във Варна и тя е част от програмата на „Варна - Европейска младежка столица 2017”. Това каза изпълнителният директор на сдружението Мирчо Христов. По този начин се помага най-вече на чуждестранните студенти, които са стотици в морската столица, да се ориентират не само къде и какво може да намерят, но и да се опознаят взаимно и да създадат контакти по между си. И тъй като се случва за първи път е използван опита на предишни първокурсници, разказва Мирчо Христов.

В последната година много се работи за превръщането на Варна в град на знанието. Това се доказва от срещата на двама първокурсници. Те са от различни специалности, дори от различни държави, диагонално разположени на земното кълбо - Виетнам и Гватемала. И двамата са изключително доволни от получената информация на студентското изложение „Добре дошли“ във Варна.

Полезно е било идването на форума и за български студенти, които освен за различни възможности за спорт са доволни и от предложенията да намерят работа. Представители на работодателите уточняват, че младите хора оценяват възможността да бъдат част от успели екипи и че размерът на трудовото възнаграждение е важен, но не е на първо място. За развиване на полезни качества и за обучението, и в работата, помагат и различни сдружения, както и културните институции във Варна.

 

 

Последни новини