Варна ще е град без автомобили в петък

Варна ще е град без автомобили в петък

Варна става част от Световния ден без автомобили заедно с “Варна - Европейска младежка столица“. На 22 септември ще бъде спряно движението по отсечката на бул. „Княз Борис I“ от ИУ до Севастопол и на бул. Сливница до сградата на община Варна. Зоната ще се превърне в място свободно за спорт и забавление на улицата. През целия ден ще има и уличен продавалник. От 17 часа започва парад с алтернативен транспорт. Вземете своя велосипед, ролери, скейтборд, тротинетка и се включете! Автобусите, които преминават през отсечката ще са с променен маршрут и ще обикалят по бул. “Осми приморски полк“ и бул. „Цар Освободител“.
Част от „Ден без автомобили Варна 2017“ ще е и фирмата за електрически велосипеди Eljoy Bikes. Всеки желаещ ще може да направи безплатен тест драйв на някой от техните модели пройзведени във Варна. Можете да рисувате с тебешир на асфалта, да играете игри, да скачате на батут, да наблюдавате демонстрации по карате, салса, йога, спортни танци и какво ли още не.
Всяко издание на Европейската седмица на мобилността е насочено към определена тема. Тази година тя е „Чиста, споделена и интелигента мобилност“. Освен насърчаване на споделеното пътуване се изтъкват и ползите от по-чистите транспортни средства.
През 2016г. кампанията подобри рекорда за брой участници – 2427 града и населени места от 51 държави организираха различни дейности по време на Европейската седмица на мобилността. Сега се включваме и ние. Повече за инициативата можете да намерите на: http://www.mobilityweek.eu/

Последни новини