Варна изпрати младежки посланици в Брюксел

Варна изпрати младежки посланици в Брюксел

Психолог и учител станаха младежки посланици на Варна в Брюксел в рамките на проекта „Силата на посланието от Варна до Брюксел”, реализиран от Центъра за информация и професионално ориентиране към „Прометей-про”.   Проектът представя Варна – Европейска младежка столица 2017 като един модерен град на активните, иновативните и мотивирани млади хора.

Посланиците ни в тази мисия Александрина Милчева – психолог в ЦИПО към „Прометей-про“ и Стефани Йорданова – логопед и учител в ОУ „Петко Рачов Славейков“,  изградиха устойчиви партньорства и сътрудничество с над 80 участници от 28 държави от Европа, като и от САЩ, Русия, Армения, чрез участието си във Втората европейска психоаналитична конференция за университетски студенти в Брюксел.

Посланиците ни в тази мисия Александрина Милчева – психолог в ЦИПО към „Прометей-про“ /вляво/ и Стефани Йорданова – логопед и учител в ОУ „Петко Рачов Славейков“. Създадената мрежа на млади иноватори, изградените контакти и партньорства са част от следващи регулярни събития, младежки фестивали и други съвместни социално-значими прояви.

„Участието на посланиците в конференцията в Брюксел е в защита на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и има за цел фокусирането на Варна и на България на картата на Европа.  Нашите представители презентираха успехите на младите хора от Варна, изразени в областта на социалното предприемачество и новите „Start -up“.  Mотото на приза  „Варна – Европейска младежка столица 2017“ e „INNO WAVE“, което се свързва със създадената Социална чайна в морския град, „Behave“ – споделено работно място, Хале 3 – младежки пространства за скейтборд, арт и музика, MTV – Varna – най-голямото събитие на плажа с над 30 000 участника, фестивала „Funcity“ и други“, разказа Боянка Александрова, ръководител на ЦИПО към сдружение „Прометей-про“.

Презентация, организирана по проекта в Брюксел.

Последни новини