Варна получи европейско отличие „100% младежки град“

Варна получи европейско отличие „100% младежки град“

На официална церемония в Брага, Португалия през изминалата седмица Варна получи награда за инициатор на иновативен знак за качество „ 100% младежки град“. Морската столица участва в проект по „Еразъм+” заедно с други европейски градове, като Брага – Европейска младежка столица за 2012 г., Торино – Европейска младежка столица за 2010.г., Клуж – Европейска младежка столица за 2015.г., Ганджа – Европейска младежка столица за 2016.г., Валенсия и Рига. 

За пръв път се осъществява проект за сертифициране на качество от такова ниво, в областта на младежта и младежките политики. Иновативният етикет за качество е резултат от разработването и прилагането на стратегия "100% Младежки град", финансирана по програма "Еразъм +", която има за цел да повиши ефективността на публичните инвестиции в областта на младежта. Градовете участвали в разработването на концепцията получиха призове за новаторство в сферата на младежките политики.

На церемонията по награждаването присъстваха кметът на Клуж - Емил Бок, кметът на Брага - Рикардо Рио, секретарят на Министерството на младежта и спорта в Португалия - Жоао Пауло Ребело, директорът на национална агенция „Еразъм+” - Педро Соарес, член на борда на Европейски младежки форум - Кристен Агиро, делегати от Кашкайш – Европейска младежка столица за 2018 г. представители от Страсбург и Билбао, и още много други.

Последни новини