Варненски ученици с награди от театрален фестивал в Дъблин

Варненски ученици с награди от театрален фестивал в Дъблин

Трето място и диплом за "Най-добър актьорски състав" спечели театралната студия на руски език "Синяя птица" при СУ "Гео Милев"- Варна в град Дъблин - Ирландия. Талантливите актьори участваха в конкурсната програма на III-я Международен детски театрален фестивал на руски език "Дружная планета - 2017". Те представиха спектакъла "Праздник непослушания" по мотиви на произведения на Сергей Михалков. Актьорите - ученици от 3 до 12 клас се завърнаха с купа и сертификати за участие в престижното състезание за ученици, които изучават руски език като чужд.
Във фестивала взеха участие повече от 200 деца от Ирландия, България, Германия и Великобритания. Театралните групи бяха оценявани от професионално жури от Москва и Лондон.
На церемонията по тържественото закриване директорът на Средно училище "Гео Милев" - Албена Павлова връчи на организаторите на фестивала отличителния знак "Варна - Европейска младежка столица 2017". Той бе даден за принос в развитието на детското и юношеското творчество на руски език от името на кмета на град Варна Иван Портних.

Последни новини