Варна - Европейска младежка столица ще е домакин на 3-дневен пролетен фестивал

Варна - Европейска младежка столица ще е домакин на 3-дневен пролетен фестивал

Варна – Европейска младежка столица ще е домакин на 3-дневен пролетен фестивал, който ще се проведе от 7 до 9 април. Събитията в петък ще започната с откриването на две изложения – Digital Job Fair и Welcome Fair. По време на първото изложение ще бъдат представени кариерните възможности в сферата на дигиталните технологии. Целта е да се отговори на нарастващото търсене на пазара на работни места и подпомагане на индустрията в дългосрочен план. Welcome Fair е насочен към чуждестранните студенти, които са отскоро във Варна. По време на изложението те ще могат да се срещанат с представители на водещи фирми и организации, които ще им бъдат от полза във всекидневието. И двете събития ще се проведат в сградата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” от 10 до 17 часа.

В 12 часа на площада пред Дома на архитекта ще започне изложение Together, което ще представи организациите в града, както и партньори от други градове в страната и Европа. Съвместно с това ще бъде представена изложба на проектите, които ще променят средата ни както визуално, така и от социална страна. Изложението ще продължи и в събота.

В програмата на пролетния фестивал е предвидено и двудневно обучение за мултиплаери. То ще се проведе в сградата на Младежки дом. В него ще вземат участие младежи доброволци от цялата страна.

Събралите най-много подкрепа от общественото гласуване проекти по направление 5.2 на фонд „Култура” ще участват в Творчески маратон "Таляна" vol.2 от 7 до 9 април. На него, екипите ще могат да доразвият проектната си идея, с помощта на ментори, утвърдени имена, в конкретните тематични направления. Финализираните идейни предложения ще бъдат представени пред гражданите на 9 април от 16:00 ч. в Юнашки салон.

По случай откриващото събитие на Варна – Европейска младежка столица се организира и мащабен концерт, който ще започне в  петък в 19,30 часа на площад „Независимост”. Участие в него ще вземат SkilleR, Pe4enkata Beatbox, ICE CREAM, Angel Kovachev & The An’Faithful Gang, Connection Crew Varna, Варненски симфоничен оркестър  и DJ Emotion. Предвидена е и 3D визуализация на фасадата на Съдебната палата.

В събота в Хале 3 ще се проведе Арт базар. Той ще започне в 12 часа и ще продължи до неделя. Също в събота от 15 до 18 ч. и в неделя от 9 до 11 ч. в  „Суис Белхотел” ще се проведе Първи национален конкурс „Космически отпадъци – от проблема към решението”. И двете събития са съпътстващи, и са част от календара на сдружение „Варна – Европейска младежка столица”.

ПРОГРАМА

 

Варна – Европейска младежка столица 2017 – Пролетен фестивал

Официално откриване

 

7 април/петък

8 април/събота

9 април/неделя

 

 

9:00 – 11:00 Първи национален конкурс „Космически отпадъци – от проблема към решението”

Място: Суис Белхотел

10:00 – 17:00  Младежко кариерно изложение и Информационен ден за чуждестранни студенти

Място: Градска художествена галерия

10:00 – 14:00 Обучение на мултиплаери

Място: зала 17, Младежки дом

 

12:00 Изложение на младежки проекти и Великденско изложение на чуждестранни гости младежки организации
Място: Площад пред Дом на Архитекта

12:00 - Изложение на младежки проекти и Великденско изложение на чуждестранни гости
Място: Площад пред Дом на Архитекта

 

12:00 – 16:00 Обучение на мултиплаери

Място: зала 17, Младежки дом

12:00 – 20:00 Арт базар

Място: Хале 3

12:00 – 20:00 Арт базар

Място: Хале 3

17:00 – 19:00 Хакатон – Откриване творчески маратон
Място: Юнашки салон

 

17:00 – 19:00 Хакатон –  Творчески маратон (закриване)
Място: Юнашки салон

19:30 Музикална програма (концерт) + 3D визуализация
Място: пл. Независимост

15:00 – 18:00 Първи национален конкурс „Космически отпадъци – от проблема към решението”

Място: Суис Белхотел

 

 

 

 

Последни новини