Във Варна стартира световен проект “Befor I die…....”

Във Варна стартира световен проект “Befor I die…....”

Днес от 18 ч. във Варна на стената ограждаща “Търговския дом” на ъгъла на бул.”Княз Борис” и ул. “Воден” ще стартира световният проект “Befor I die…....”

Проектът "Before i die……. " е световен феномен започнал като експеримент. Наречен „Стената” тъй като в действителност е една стена, на която хората оставят посланията си пишейки с тебешир. Към днешна дата е реализиран в седемдесет и шест държави в цял свят на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени изпълнени с послания.

Най-често срещаните послания са: любов, работа, семейство, пътешествие, здраве, комуникация и духовност. Авторите на проекта са издали книга разпространена в целия свят "Да се научим да умрем във.....".

Идеята за проекта се ражда  от Джеймс Рийвас и Канди Чанг който се ръководят от изследване на Станфордския университет. Изследването е  свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които  придобиват рефлексивност която спомага за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването и на по голяма яснота при разпознаване на приоритетите в животани.

Стената е мултикултурална и успява да обедини в себе си човешките цености.

Проектът е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков, и е част от програмата на "Варна - Европейска младежка столица 2017".

Последни новини