Екипът  на сдружение „Варна – Европейска младежки столица” се включи активно в „Маратон Варна” 2017

Екипът на сдружение „Варна – Европейска младежки столица” се включи активно в „Маратон Варна” 2017

Членове и доброволци на сдружение „Варна – Европейска младежка столица” се включиха активно в „Маратон Варна” 2017, който се провежда днес на площад „Независимост”. Събитието беше открито от министъра на Младежта и спорта Красен Кралев, който даде старта на състезанието.

В „Маратон Варна” 2017 се включиха състезатели от най-големите лекоатлетически клубове в страната, както и атлети от най-силните нации в маратонското бягане – Кения, Етиопия и Мароко. В състезанието участват и професионални спортисти от над десет други държави.

Освен класическата дистинация от 42,195 км състезанието предложи още три по-леки дисциплини,  който се включиха любители бегачи – 2 км градски крос, 8,4 км и 16,8 км. Общият награден фонд на „Маратон Варна” 2017 е 49 000 лева.

И тази година събитието се състои паралелно със Световния ден на предизвикателството. В зоната на старта и финала се провеждат много съпътстващи прояви. На специална сцена има демонстрации, танци, духова музика, мажоретки, викторини, различни активности, насочени към младите хора и децата.

Последни новини