Морската градина става царство на младежта с хубав проект

Морската градина става царство на младежта с хубав проект

Проектът "Павилион на знанието и младежката креативност" стартира днес в 16:00 часа в пространството пред Народната астрономическа обсерватория "Николай Коперник" в Морската градина на Варна. Той е иницииран от Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и е част от събитията в календара на "Варна - европейска младежка столица 2017". Павилионът на знанието и младежката креативност е алтернативно пространство в градска среда за творчество и познание в областта на визуалните и танцовите изкуства и кариерно ориентиране.

Това е място, където младите хора могат да развият уменията, талантите и предприемаческите си умения, да се срещнат с хора, които ще насърчат тяхната креативност и ще им помогнат да се ориентират към подходящата за тях професия.

В рамките на проекта ще бъдат разкрити 11 творчески работилници: "Абстрактна живопис", "Фотография", "Танц", "Пространствена инсталация", "Т-shirt", "Грим", "Личен стил", "Концептуална мода и моделиране", "Аксесоари и редизайн", "Кариерно консултиране" и "Varna Spaghetti Engineering". 

Всеки следобед от 4 до 8 септември младежите, желаещи да се включат, ще имат възможността да експериментират и да създават свои творби в различните направления. 

След края на проекта Павилионът на знанието и младежката креативност, създаден от Варненския свободен университет ще продължи да работи като мобилно пространство в градска среда, за да открива таланти, да развива връзки между младите хора и да ги мотивира за обучение в нови професии. 

Партньори на Варненския свободен университет по проекта са Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, НГХНИ "Константин Преславски" във Варна. Павилионът отваря врати с финансовата подкрепа на община Варна.

 

https://www.varna24.bg/novini/varna/Morskata-gradina-stava-carstvo-na-mladezhta-s-hubav-proekt-744807

Последни новини