Живеещите в "Левски" очакват новите спортни площадки в района

Живеещите в "Левски" очакват новите спортни площадки в района

Как два несъседни терена в кв. "Левски" могат да се превърнат в приятно място за спорт и разходка? Автори на проекта, жители от района и студенти от Икономически университет - Варна обсъдиха своите виждания и идеи за това как може терените да бъдат модернизирани като се запази тяхната основна функция - място за почивка и спорт.

Зад архитектурната идея стоят млади варненски архитекти и специалисти по икономика на строителството във варненския Икономически университет. Те имаха нелеката задача да превърнат двете морално остарели, но пък използваеми спортни площадки в кв."Левски" в атрактивно място за живеещите. 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна по програма "Варна - Европейска младежка столица". Общата площ е приблизително 9000 кв.м.

По време на първото обществено обсъждане планът на младите проектанти предизвика почти 100%-во одобрение. Гражданите предложиха да отпаднат заложените барбекю и зона за домашни любимци. А също - част от терените да са с покритие от трева, поради естествените й абсорбиращи качества, тъй като някой от терените са застрашени от наводняване. 

Проектът за изграждане на спортно-развлекателен център получи адмирациите на участниците и във второто обществено обсъждане. Всеки имаше възможност да даде своята препоръка или мнение преди финалния етап на проекта. 

Архитектите от екипа показаха функционални схеми, разработени за всеки един от двата терена. Присъстващите имаха възможност да добият и зрителна представа, за това как ще изглеждат зоните за спорт и отдих на база визуализацията им. 

Предстои да бъде изработен макет, който също ще бъде представен на обществеността.

Последни новини