Представителството на Европейската комисия в България става част от FUNCITY+

Представителството на Европейската комисия в България става част от FUNCITY+

Участието на Представителството на Европейската комисия в България на младежкия фестивал FUNCITY+ ще запознае посетителите с Европейския съюз, с правата и възможностите, които произтичат от българското членство в него.  Специален фокус ще се постави върху проблемът с младежката безработица и начините за справяне с него, например множеството възможности за стажове, обмени и доброволчески програми. Няма да бъдат подминати и още две нашумели теми – предприемачеството и инструментите за финансиране.

Представителството на Европейската комисия в България е местната служба на Европейската комисия у нас. Неговите основни роли са: да информира за влиянието на политиките на Европейския съюз върху българските граждани и начина им на живот; да предоставя информация, свързана с Европейския съюз, на националните и местни институции, но и на всяко заинтересовано лице; да осведомява Комисията в Брюксел за важни политически, икономически и социални промени, които настъпват в страната.

Приятелският екип на Комисията ще бъде на разположение, във фестивалната зона на Морска гара Варна, от 31 октомври до 03 септември между 16 и 21ч. От него ще получите отговори на всички въпроси, свързани с Европейския съюз и за не много известните възможности, които произтичат от членството в него! Mладежкият фестивал FUNCITY+ е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“. 

Последни новини