От днес е открита процедурата по набиране на проекти по три ключови направления от програма „Варна – Европейска младежка столица 2017”

От днес е открита процедурата по набиране на проекти по три ключови направления от програма „Варна – Европейска младежка столица 2017”

От днес започва процедурата по набиране на проекти по новите ключови направления, реализирани от програма „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Това стана след като общинските съветници одобриха правилника на сдружението, както и текста за подписване на договора за финансирането им между Община Варна и сдружение „Варна – Европейска младежка столица”.

В момента тече набиране на проектни предложения по направленията:„Младите професионалисти” YOUTH PRO, „Иновативен мозъчен тръст” INNO THINK TANK и „Иновативен скок – дейности на открито” INNO JUMP. Повече информация може да бъде открита на www.organisation.varna2017.bg – платформа за подаване на проектни предложения онлайн. Документите могат да бъдат подадени и в офиса на „Варна – Европейска младежка столица”, който се намира на бул. „Цар Освободител” №27, в сградата на Младежки дом, стая 7. Процедурата за набиране на проектни предложения ще продължи до 28 май. След това ще бъдат подложени на административна оценка до 30 май. От 31 май ще стартира и общественото гласуване на проектните предложения, което ще продължи до 7 юни на страницата на „Варна – Европейска младежка столица”: https://projects.varna2017.bg/bg. В периода 9 юни – 11 юни ще се проведе Творчески маратон, в който за участие ще бъдат поканени проекти, които са преминали минималния праг за цялостна оценка. Официалните резултати ще бъдат обявени на 12 юни.

Ако от първата сесия останат налични средства по трите процедури, се предвижда провеждането и на втора сесия. Тя ще стартира на 12 юни и ще продължи до 21 юни. От 24 юни проектите ще бъдат подложени на обществено гласуване на нашата платформа https://projects.varna2017.bg/bg. Официалното обявяване на резултатите се предвижда за 3 юли.

Останалите 3 ключови направления „Иноцентър” INNO CENTER, „Варна на картата” VARNA ON THE MAP и „Варненска младежка медийна академия”ще бъдат отворени скоро.

Последни новини