Община Варна ще даде 110 хил. лева за фестивала FUNCITY +

Община Варна ще даде 110 хил. лева за фестивала FUNCITY +

Община Варна се очаква да даде 110 хил. лева за финансиране на младежкия фестивал FUNCITY +. За окончателното отпускане на средствата обаче одобрение трябва да даде Общински съвет. Преди това въпросът тази седмица ще разгледа комисията по младежки дейности към местния парламент, научи Moreto.net.

Младежкият фестивал е част от концепцията на "Варна - Европейска младежка столица 2017“. Форматът надгражда досега провежданата инициатива и цели да предостави възможност за идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора у нас и в Европа. FUNCITY+ e фестивал с некомерсиална цел. По - голямата част от събитията, които ще се състоят в периода 30 август-3 септември, са безплатни.

Общинските средства ще бъдат предоставени на Сдружение „Варна-Европейска младежка столица“, което всъщност е ангажирано с организиране и провеждане на фестивала, като част от програмата на ЕМС 2017.

Сумата от 110 хил. лева е само част от общата необходима, която според разчетите възлиза на 160 хил. лева. Остатъка от 50 хил. лева ще бъде осигурен от други източници.

Сметките сочат, че от всички средства 35 хил. лева ще отидат за административни разходи. За хонорари на изпълнители са предвидени 30 хил. лева, а за художествени материали-5 хил. лева. Наградният фонд за състезания и конкурси е 10 хил. лева. Наемът на техника и оборудване ще струва 27 хил. лева, на спортни съоръжения-10 хил. лева, на общи съоръжения-15 хил. лева. За настаняване на гости и транспортни разходи са предвидени 5 хил. лева. Като се дръпне чертата общо за програмни разходи ще отидат 102 хил. лева. Разходите за реклама и ПР ще бъдат 20 хил. лева, а за кетъринг са разпределени 3 хил. лева.

Източник: http://www.moreto.net

Последни новини