Кметът: Варна обича младите! Затова сме Европейска младежка столица!

Кметът: Варна обича младите! Затова сме Европейска младежка столица!

Варна обича младите! Това заяви в социалната мрежа кметът на Варна Иван Портних, видя Varna24.bg. Ето какво написа Иван Портних във Фейсбук: 
 
"Със страхотен концерт и много настроение отбелязахме Международния ден на младежта. Варна обича младите! Затова сме Европейска младежка столица! 
 
Благодаря на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за поредната ни съвместна инициатива и за подкрепата за каузата, която вече има и своеобразни посланици - успешни и талантливи млади хора. Навръх 12-и август се проведоха редица събития под надслов "България обича младите".
 
Над 5000 души се включиха в сутрешен крос, Зумба танци и Канго Джъмпс. За желаещите, които искаха да се научат да свирят, младежите от Rock school преподаваха уроци по китара и други инструменти. Част от програмата беше и пърформанс от световно известния художник Моно Петра, който за първи път в България представи своята интерактивна Пасибокс "Стая" за рисуване и творчество. 
 
Над 30 бяха младежките организации, които представиха своята дейност чрез интерактивни игри по време на Младежкото изложение. Честванията завършиха с концерт, в който участваха едни от най-популярните млади изпълнители на България. На сцената в Морската градина се качиха Кристиан Костов, който класира България на второ място на Евровизия 2017, поп певицата DARA, хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc', финалистката в третия сезон на X Factor Невена Пейкова, братята Пламен и Иво и Михаела Маринова. Заедно с тях някои от най-успелите млади български спортисти, като Невяна Владинова (художествена гимнастика), Мирела Демирева (лека атлетика), Радослав Янков (сноуборд), Станимира Петрова (бокс), Елица Янкова (борба) и Панчо Пасков (фехтовка) отправиха специални послания към присъстващите. Всички те бяха обявени за Младежки посланици на България."
 
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Varna-obicha-mladite-Zatova-sme-Evropeiska-mladezhka-stolica-740741

Последни новини