Временно се променят маршрутите на автобусни линии във връзка с "Ден без автомобили Варна 2017"

Временно се променят маршрутите на автобусни линии във връзка с "Ден без автомобили Варна 2017"

Във връзка с провеждане на инициатива „Ден без автомобили Варна 2017“, организирана от сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, на 22-ри септември от 10:00 ч. до 19:00 ч. ще се преустанови движението на автомобили по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“ и по бул. „Княз Борис I“ – в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. “Цар Освободител“. Няма да се позволява напречно пресичане на булевардите в посочените отсечки. 

Автобусните линии, чийто маршрут преминава през тези булеварди, ще бъдат отклонени през бул. "Цар Освободител" и в двете посоки.

Припомняме, че Варна днес става част от Световния ден без автомобили заедно с “Варна - Европейска младежка столица“. Зоната ще се превърне в място свободно за спорт и забавление на улицата. През целия ден ще има и уличен продавалник. От 17 часа започва парад с алтернативен транспорт. Вземете своя велосипед, ролери, скейтборд, тротинетка и се включете! Автобусите, които преминават през отсечката ще са с променен маршрут и ще обикалят по бул. “Осми приморски полк“ и бул. „Цар Освободител“.

Част от „Ден без автомобили Варна 2017“ ще е и фирмата за електрически велосипеди "Eljoy Bikes". Всеки желаещ ще може да направи безплатен тест драйв на някой от техните модели пройзведени във Варна. Можете да рисувате с тебешир на асфалта, да играете игри, да скачате на батут, да наблюдавате демонстрации по карате, салса, спортни танци и какво ли още не.
 
Всяко издание на Европейската седмица на мобилността е насочено към определена тема. Тази година тя е „Чиста, споделена и интелигента мобилност“. Освен насърчаване на споделеното пътуване се изтъкват и ползите от по-чистите транспортни средства.
 
През 2016г. кампанията подобри рекорда за брой участници – 2427 града и населени места от 51 държави организираха различни дейности по време на Европейската седмица на мобилността. Сега се включваме и ние. Повече за инициативата можете да намерите на: http://www.mobilityweek.eu/

Последни новини