Спортните акценти на FUNCITY+

Спортните акценти на FUNCITY+

Младежкият фестивал FUNCITY+ наближава, а акцентите в програмата му стават все по-атрактивни! Освен музика, работилници и семинари, организаторите на фестивала са включили в програмата му много спортни състезания. Фестивалната зона ще бъде обособена на пристанището във Варна от 30 август до 3 септември 2017. Там започва изграждането на специална скейт арена, която ще е достъпна за всички желаещи блейдъри, хиксъри, скейтъри още от първия ден на фестивала. На 1 и 2 септември от 18ч. в скайт арената ще се проведат и състезания, а в неделя вратите са отворена за всички желаещи. Можете да видите демонстрации на професионалистите, както и да се включите в безплатните уроци. На 31 август ще можете да се насладите на демонстрации по лонгборд и да направите първите си стъпки с уреда под вещото ръководство на най-добрите, а в 19 ч. започва състезанието в дисциплините „слайд” и „слалом”. Не пропускайте и атрактивните демонстрации по hippy-jump!

В рамките на FUNCITY + ще се проведе и “3х3 стрийтбол турнир – The Kings’ Tournament”! Турнирът ще се проведе на 2 и 3 септември отново в района на пристанището в морската ни столица. Ще бъде изградено официалното игрище за „3х3 баскет”, сертифицирано от ФИБА. Осигурени са професионални съдии и секретари, електронни табла за резултата и времето, много музика и добро настроение. 

През първия ден на турнира (2 септември) ще се състезават момчета и момичета във възрастови групи до 15г. и до 18г., а през втория ден – мъже и жени над 18г. Начало на турнира и за двата дни е 11:00ч. И през двата дни на турнира ще се проведат конкурси по стрелба от зоната за 3 точки, както и конкурс по забивки. Такса за участие ще има само за възрастова група над 18г. в размер на 30лв. на отбор. За всички победители са осигурени предметни награди, а за мъже над 18г. и парична. Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани пряко в youtube.com и фейсбук от Баскетбол ТВ. Регистрация може да направите през сайта на ФИБА, както и на място в състезателните дни до 10:00ч. Отборите, които са се регистрирали онлайн трябва да потвърдят участието си на място до 10:30ч. Всички, записали се онлайн, трупат точки за официалната ранглиста на ФИБА за 3х3 баскетбол.

Последни новини