Търсят 96 студенти за безплатно обучение по ветроходство, задава се първата междууниверситетска регата

Търсят 96 студенти за безплатно обучение по ветроходство, задава се първата междууниверситетска регата

 

Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ набира 96 студенти на възраст между 18 и 29 г. от варненските университи за ветроходен курс по проект „Ветроходна Академия“.

Курсът е в две части като най-добрите и мотивирани ще продължат с втората част, а именно:

1. Основи на ветроходството  (теория и практика) от 17.07-30.07.2017 г.

2. Спортно килово ветроходство в национален клас Конрад 25R (Петерсон), регатно съдийство и участие в междууниверситетска регата „Академика“ от 01.08-17.09.2017 г.

Условие е участниците да умеят да плуват.

Записване за участие в проекта е до 21.07.2017 г. на: http://www.yachtclubportvarna.com/?m=contact&tab=2 или в офиса на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“  на Морска гара-Варна.

Треньори и инструктори в проект „Ветроходна академия“ са едни от най-добрите български ветроходци, многократни шампиони в национални и международни регати: Петър Димитров, Мартин Велков, Иван Георгиев, Александър Милев и Ивайло Танев, както и със специалното участие на Михаил Копанов, Александър Калчев и Павел Дуков.

Две клиники (семинара) по правилознание и регатно съдийство ще бъдат проведени от международните съдии от ISAF: проф. Камен Фильов и Искра Йовкова.

Ръководител на проекта е Антоанета Георгиева, а координатор на проект е Антония Попова.

Участниците в Проекта ще се включат в творчески ателиета за превенция срещу зависимости и агресия. Ще се срещнат и с изявени ветроходци от различни поколения, за да чуят техните необикновени морски истории.

На 16 и 17 септември 2017 г. ще се проведе първата за България междууниверситетска регата „Академика“, в която участниците ще покажат придобитите знания и умения в екипаж с професионален шкипер от изброените по-горе, ще представят университета си и ще се състезават за Купата на „Академика“.

Междууниверситетска регата „Академика“ е събитие по проект на „Варна-Европейска младежка столица 2017“.

Последни новини