Възраждат "Бонкърс", ще го управлява сдружението "Варна-ЕМС"

Възраждат "Бонкърс", ще го управлява сдружението "Варна-ЕМС"

Помещението на ул. „Барутен погреб”, където беше култовият клуб „Бонкърс”, ще бъде възродено за концерти и артистични прояви. Съветниците от комисията по собственост и стопанство гласуваха обектът от 300 кв. метра да бъде прехвърлен за безвъзмездно ползване на сдружението „Варна – Европейска младежка столица”. Периодът, в който то ще стопанисва помещенията, които в момента са в окаяно състояние, е 5 години.

Идеята е това пространство да се превърне в младежка зона от затворен тип и всякакъв тип изкуства, обясни изпълнителният директор на сдружението Мирчо Христов. При разработване на новата визия е взето под внимание и мнението на хора от квартала. Те изразили притеснения, че мястото е запустяло и там се събират младежи с рисков профил, добави Христов.

За момента не е ясно кога ще започнат същинските ремонти и колко време ще продължат. Търсят се варианти отпред да се обособи място и за практикуване на скейт, ролери и други алтернативни спортове. Решенията на комисията трябва да бъдат одобрени и от Общинския съвет, за да влязат в сила.
 

Последни новини