Репортаж от EDIT on the ROAD по БНТ2 (видео)

Репортаж от EDIT on the ROAD по БНТ2 (видео)

Варненският плаж се превърна в център на дигитална конференция, която срещна технологични пионери, артисти и предприемачи. Еднодневното събитие, под надслова “Дигиталните технологии срещат изкуството”, предложи на гостите четири работилници с вдъхновяващи лектори от сферата на културата и технологиите, вълнуваща плажна конференция с участието на респектиращи гости като българския носител на технологичен „Оскар“ Владимир Койлазов, основателката на MOVE.BG Саша Безуханова, топ експерти от Google и някои от най-опитните културни мениджъри от страната ни.

Конференцията, организирана в партньорство между мрежата за дигитално развитие EDIT и Google, завърши с атрактивен пърформанс, комбиниращ танц и дигитална графика, който добре улови и представи философията и намеренията на събитието – да стимулира взаимодействието между традицията и иновацията, между аналоговото и дигиталното, между артистите и предприемачите, а защо не и програмистите. 

Конференцията във Варна се проведе в рамките на инициативата “Варна - Европейска младежка столица 2017” под патронажа на кмета на Варна Иван Портних. 

Последни новини