В събота прожектират безплатно филм сниман във Варна

В събота прожектират безплатно филм сниман във Варна

Лятото си отиде, но към плажното настроение ще ви върне новия български пълнометражен игрален филм „В ритъма на Салса” (Strictly Salsa – The Beginning). Роден от страстта към изкуството на група младежи, заснет изцяло във Варна, без финансиране и завършен само за две години с най-високо качество на картина и звук. Безплатната прожекция е на 30 септември от 18.30ч. в Младежки дом "Орбита".

Прекрасните кадри от морска Варна и талантливата неподправена игра на младежи от града, заедно с незабравимите ритми на Сео Фернандез оставят едно светло и сладко усещане за лято, любов и море. Лентата ще види бял свят с подкрепата на Община Варна и „Варна-Европейска младежка столица“.

„Група запалени, но начинаещи салса танцьори се впускат в приключение, за да спечелят състезание, побеждавайки свои стари опоненти от противников клуб. За да осъществят своята мечта те са готови на всичко, освен да отделят време и сили за усърдни тренировки. Тяхното приключение ги поставя в трудни и комични ситуации и им помага да открият себе си. В разгара на подготовката за състезанието тайната любов между Адам и Сюзън, представители на противникови отбори, ще бъде изложена на сериозни предизвикателства, поставяйки я под съмнение дали ще оцелее.“ Това е резюмето на филма, който е на английски със субтитри на български език и в ритъма на горещата латино музика на Сео Фернандез.

Как въобще се стига до този филм? В основата на приключението стои любовта на двама младежи към филмовото изкуство и смелостта им да приемат предизвикателства. Иво Ракитин, компютърен инженер по професия, е продуцент и кинематограф, а Андрей Андриков, млад актьор от театралните школи във Варна, осигурява каста от актьори от града. Тяхната идея е подкрепена от талантливата салса танцьорка Ина Петкова и така даровити салсероси от варненските клубове се включват в проекта. Британският продуцент и режисьор Тарик Куреши се заема с режисирането на филма, чието заснемане, поради липсата на всякакво финансиране, се случва поетапно с лични средства в продължение на шест месеца. Незаменима помощ в решаващи моменти екипът получава от Памбос, Димо Стоянов от група Пиф, Варненски Свободен Университет и Алма Либре Денс Академи.

 

 

 

Последни новини