Октобърфест във Варна - "Танц на култури"

Октобърфест във Варна - "Танц на култури"

На 7 октомври 2017 година, за 3-та поредна година група млади хора от организация "Моментум" ще пресъздадат Октобърфест на Варненския плаж. Съчетавайки прекрасното българско време и природа с уникалната немска традиция, тази година надслова ще е "Танц на култури". С този надслов организаторите директно подканват присъстващите да носят немска или българска носия. Те се и надяват, че по този начин ще се задълбочи разбирателството между двете култури - българската и немската, както и приятелството между двата народа. Тъй като Варна има една бързо растяща немска общност, това е и перфектна възможност да се създадат преки връзки за комуникация между двете общности.

Самият Октобърфест е огледало на "Моментум" - съвместна работа между българи, в лицето на Диян и Жан, и немци, в лицето на Лукас, Ян и Бирк, основана в България, но работеща на немски език. Този дух на разбирателство и споделено чувство за общност като части от един Европейски съюз е една от целите, които младите организаторите си поставят да засилят.

Заповядайте, да изживеете атмосферата на Октобърфест във Варна на 7 октомври, от 19:00 часа в ресторант "Кръчмата" на Крайбрежната алея.

 

Последни новини