Не се вижда всеки ден! Динозаври в Морската градина!

Не се вижда всеки ден! Динозаври в Морската градина!

Първата по рода си в България изложба на "живи" динозаври превзе Морската градина на Варна, видя репортер на Varna24.bg. Експозицията на гигантите идва от Гърция и включва 24 уникални екземпляра.  

Eдна от най-известните и атрактивни изложби в света "Живите динозаври" ще гостува в морската градина на гр. Варна oт 10 юли до 3 септември и ще предложи на жителите и гостите на морската столица едно незабравимо пътешествие в праисторическото време.

Изложбата "Living Dinosaurus" ("Живите динозаври") ще предложи неповторима среща с най-големите животни, обитавали някога планетата. Изложбата ще представи 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в размери 1 към 10, включително и най-популярният сред децата Т-Рекс. Всеки един от тях е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.
Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.
Това е първата по рода си изложба в световен мащаб. От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и още много други страни в цял свят.
Събитието е част от програмата "Варна - Европейска младежка столица" 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна.
Билетите са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени и на място в морската градина в гр. Варна. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 ч. до 22 ч. и е разположена непосредствено зад Пантеонът в морската градина.

 

https://news.varna24.bg

Последни новини