Над 100 събития и над 300 участници от страната и чужбина ще се включат във фестивалната програма на FUNCITY+ (ВИДЕО)

Над 100 събития и над 300 участници от страната и чужбина ще се включат във фестивалната програма на FUNCITY+ (ВИДЕО)

Над 100 събития и над 300 участници от страната и чужбина ще се включат във фестивалната програма на седмото издание на FUNCITY+. Младежкото мега събитие, което е основна част от програмата на "Варна - Европейска младежка столица", ще продължи до 3 септември (неделя) на Пристанище Варна. Обособени са няколко сцени и зони за танци, работилници, изкуство, спорт и игри. Във Варна ще пристигнат и гости от чужбина, сред които едни от най-добрите танцьори, хореографи и диджеи.

На музикалната сцена на фестивала ще се качат DRS, Нокаут. Миленита, Skiller, Pe4enkata и много други, а телевизионния рок формат „Голямото рок междучасие“ ще проведе регионален кръг, на който ще потърси най-яката рок банда в Североизточна България. На 1 и 2 септември в цяла Варна ще се танцува с подвижната DJ бус платформа, на която всеки ще може да се качи по целия й маршрут и да чуе сетовете на най-добрите български диджеи и гостът от Словения DJ DECONSTRUCTOR.

В творческата зона на фестивала ще можете да се включите в музикална рок работилница, аниме и манга мероприятия, 3D PRINTing студио, творчески игри, работилница по роботика, конкурс за създаване на най-оригинален образ на FUNCITY+, графити и стрийт арт демонстрации, циркова работилница и много други игри. 

Във всички фестивални дни са включени демонстрации и уроци по капоейра, модерни танци, pole dance, хип-хоп и брейк, Popping и много други. За по-спортните натури са подготвени функционални тренировки, пилатес. йога, фитбол, степ аеробика, MTV dance, карате и уроци по самоотбрана. Ще се проведат турнир по стрийтбол, състезания по скейт, блейд и лонгборд. Надпреварата по 3х3 баскетбол, в групите мъже и жени над 18 години, е единственото събитие, което е със заплащане на FUNCITY+. Входната такса формира наградния фонд на състезанието. Победителите в различните конкурси ще спечелят възможността да бъдат изпратени на участие в европейско събитие.

 

Последни новини