Eвродепутатът Ева Майдел бе жури на тазгодишния конкурс Младежка европейска столица за 2020г.

Eвродепутатът Ева Майдел бе жури на тазгодишния конкурс Младежка европейска столица за 2020г.

„За мен бе изключително удоволствие да видя колко енергия и хъс вложиха кандидатите, но и страхотно предизвикателство да дам гласа си само за един от тях. Смятам, че и петте финалиста се справиха на изключително високо ниво, представяйки града си по-най добрия начин“ коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

„Амиен победи, защото превърна кандидатурата си в национална кауза, обединяваща граждани от различни поколения, вдъхновени от млади и креативни хора. Именно това състезание е повод да бъде разкрит таланта и въображението на участниците, въвличайки все повече хора в техните прекрасни инициативи“, добави още Ева Майдел. Сред кандидатите за първото място бяха Кишинев (Молдова), Клайпеда (Литва), Тимишоара (Румъния), Вилах (Австрия). Успехът на Амиен се дължи и на мобилизирането на различни местни институции и асоциации, като например младежки съвет, както и на много участници в икономическата, културната, асоциативната, спортната.

Именно това е и една от целите на инициативата на Младежка европейска столица - насърчаването на младите хора да развият своите проекти на местно равнище чрез общи новаторски нови идеи и проекти.  По думите й е важно ентусиазмът и мотивацията на младите европейци да продължи и след приключването на конкурса, за да може техните амбициозни идеи да се превърнат в реални политики на местно ниво.


Последни новини