Японска съвременна и традиционна култура на FUNCITY+

Японска съвременна и традиционна култура на FUNCITY+

Клуб НАКАМА – организатор на най-големия фестивал за японска съвременна и традиционна култура в България – Aniventure, ще се включи в младежкия фестивал на Варна FUNCITY+ с голяма японска аниме и манга зона.

Подготвили сме ви цял уикенд с интересни и креативни забавления, чрез които да се потопите в духа на Япония. Ето какво ви очаква:

Косплей конкурс – косплеят е най-популярния аспект на аниме културата. Хора, облечени като любимите си персонажи от анимета, манги, филми и игри. Сякаш любимите ти герои оживяват и можеш да се докоснеш до тях, да се снимаш с тях и да им се порадваш. Очакваме всички, които искат да се запишат с нов или вече показван костюм да се включат и да се борят за чудесните награди, които сме им подготвили. Жури ще бъдат наши специални гости – едни от най-добрите косплеъри в България, дошли специално за събитието от София.
Очаквайте скоро правилата за записване.

K-pop Dance Battle – имаш солово изпълнение или група, с която танцувате K-pop – нашата k-pop сцена е за теб. Покажете ни какво можете, бъдете най-добрите и спечелете наградите ни. Очаквайте правилата за записване скоро.

Манга и комикс читалня – кът, в който всеки ще може да почете комикси и манга заглавия на английски и български в приятна атмосфера.

Kiri-e – едно от интересните и наскоро популяризирани японски изкуства в България – картини от рязана хартия – по стара технология, по която са създавали шаблоните за декориране на кимона. На събитието ще можете да се опитате да създадете свое кири-е произведение, да разгледате изложба на кири-е картини или да си купите кири-е сувенирче.

Pixel Art – друга любима работилничка на всички аниме фенове – създаване на герои от 8-битови игри и анимета, чрез редене на мъниста, които после биват фиксирани и си остават за създателя си. Заради голямото разнообразие на цветове и модели, това занимание е любими и на малки, и на големи.

Калиграфия – научете се на японското изкуство на красивото писане на йероглифи – изпишете някоя интересна японска дума, а защо не и името си, с помощта на нашите опитни преподаватели.

Оригами – най-популярното японско изкуство ще ви бъде представено с красиви хартии и умели модели, които да се научите да изработвате сами.

Икебана – японското изкуство на подреждане на цветя Икебана ще бъде демонстрирано от дамите от Сдружение СОГА – ще можете да се насладите на готови композиции, да видите как се правят такива и да научите повече за символиката на цветята, и начина им на подреждане.

Очакваме ви!

Последни новини