Интернационална джага превзема центъра на Варна

Интернационална джага превзема центъра на Варна

Международен турнир от календара на "ITSF" (Международна федерация по футбол на маса) започва във Варна.

Тридневният форум се провежда за втора поредна година, а негов организатор е Спортен клуб по футбол на маса "Джа-ра". Надпреварата е по проект на Варна европейска младежка столица. Oчаква да се включат над 100 състезатели от страната и чужбина които да премерят сили. Турнирът ще се проведе на входа на Морската градина.

Стартът на турнира е този петък (28.07.2017) от 16 часа, като няколко часа по рано ще тече записването на участниците. В надпреварата ще могат да се включат и непрофесионалисти. Същинските битки по футбол на маса ще се проведат в събота, когато в 8 дисциплини мъже, жени, непълнолетни, двойки и солови играчи ще мерят сили по футбол на маса. В съботния ден националите ни по джага ще изиграят и контролни срещи с Румъния.

По време на трунира ще има и свободна зона, в която варненци и гости на града ще могат да поиграят на джага, дартс или PlayStation, докато текат мачовете. Програмата на втория ден включва и бийт бокс концерт на Connection Crew.

Финалните битки и награждаването на участниците е в неделя. През трите дни на проявата организаторите обещават много забавления и изненади.

Турнирът се провежда със съдействието на верига бирарии The Black Sheep.

Последни новини