Преобърнати лодки на „Плавай с нас”! Вижте призьорите в регатата (Снимки+видео)

Преобърнати лодки на „Плавай с нас”! Вижте призьорите в регатата (Снимки+видео)

Варненци, които бяха избрали за своята неделна разходка пешеходната зона на Морска гара Варна, се натъкнаха на красива морска гледка. В гавана на Пристанище Варна се проведе втори финален състезателен ден от регата "Плавай с нас" - клас 420.

 

Силният западен вятър изпълваше брандираните платна с логото на Варна - Европейска Младежка Столица 2017, a на състезателите неколкократно се налагаше да се борят с преобърнатите си лодки.

 

Те показаха усвоените ветроходни умения, които придобиха през това лято и доказаха, че при силна мотивация, постоянство, желание и труд може за кратко време да навлезеш в тънкостите на ветроходния спорт.

 

Своите първи морски трофей завоюваха:

Първо място: екипаж - Симеон Нейков и Ванеса Атанасова

Второ място: екипаж - Александра Владева и Михаил Атанасов 

Трето място: екипаж - Калина Стоева и Мария Върбанова.

Наградите бяха връчени от Кристиан Димитров - директор на дирекция Спорт към Община Варна и Мирчо Христов - изпълнителен Директор Сдружение Варна - Европейска Младежка Столица 2017.

Диана Янева направи своя дебют като главен съдия с помощта на деца - състезатели в клас 420 от Яхт Клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", който беше и организатор на събитието. 

Регатата се проведе по  проект "Плавай с нас", реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна по програма "Варна - Европейска Младежка Столица 2017" по договор за безвъзмездна помощ N 03/23.06.2017г.

 
 

Последни новини