Изкушаващо: Шоколадовото изложение във Варна подготви още изненади

Изкушаващо: Шоколадовото изложение във Варна подготви още изненади

Малки и сладки изненади са подготвили организаторите на първото шоколадово изложение във Варна, научи Varna24.bg
 
"Знаем колко изкушаващо е да се наслаждаваш на шоколад по време на изложба, затова подготвихме мини изненади за най-несдържаните", обещават авторите на събитието.
 

Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството - Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари.

Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по 1,60 метра скулптури!

Стените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово "мастило" собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад. А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад.

В рамките на изложбата - на 28 и 29 октомври (11:00 - 13:00 часа) , за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. Едни от най-талантливите шеф-сладкари у нас ще демонстрира на живо изкуството за изработка на "сладки пластики".

Повечето музеи на шоколада представят историята му и процеса на неговото създаване. С този проект ние целим да привлечем вниманието на гражданите и да включим младите в създаването на интерактивен музей на шоколада, единствен по рода си в Европа. Място, където стените са от шоколад и се ядат, където има скулптури на известни личности от шоколад, където човек може да взаимодейства и играе с всяка част на музея. Ще се създадат първите 8 фигури, които да запълнят това ново място.

След откриването на фигурите с такса за гражданите, събраните средства ще се използват за първите стъпки по създаването на Музей на шоколада във Варна.

Проектът се реализира с подкрепата на Варна-Европейска младежка столица.

Последни новини