Европейска нощ на учените 2017 ще се проведе Варна

Европейска нощ на учените 2017 ще се проведе Варна

11 града участват в мащабната програма, с която България за 11-ти път ще се включи в Европейската нощ на учените на 29 септември. Това мега събитие се случва едновременно в цяла Европа и винаги се провежда в последния петък на месец септември. Българските градове, които ще участват през 2017 година, са Благоевград, Бургас, Варна, Котел, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София и Стара Загора.

В град Варна, Институтът по океанология - БАН, съвместно с асоциираните партньори - Община Варна, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", Институт по рибни ресурси - ССА, Висше училище по мениджмънт, НАОП "Н. Коперник", Дирекция на природен парк „Златни пясъци”, Университетски ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски”, Зоопарк - Варна, Младежко сдружение "Кашалот", ще проведат събитието паралелно на 2 места: ФКЦ – Варна и НАОП „Н. Коперник”.

Събитието ще бъде официално открито в 17:00 ч. във ФКЦ – Варна и ще продължи до 22:00 ч. 

Тематични щандове във ФКЦ – Варна ще покажат, че науката е достъпна за всеки и на всяка възраст. Посетителите ще се пренесат в тайнствения свят на Черно море, Космоса, растенията и животните; ще участват в една необикновена разходка в обикновения град; ще се запознаят с иновациите и технологиите в образованието и науката в областта на медицината и биотехнологиите, морските науки, военното дело и мениджмънта. 

Пълната програма по градове в България можете да намерите на сайтовете на Британски съвет и сп. Наука (http://www.nauka.bg/night и https://nauka.bg/fresh-programa-2017/)

Проектът FRESH (Find Research Everywhere and Share) за Европейска нощ на учените в България се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”.

Последни новини