„Младежката каравана“ на Еразъм+ преминава през Варна

„Младежката каравана“ на Еразъм+ преминава през Варна

За втора поредна година Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ организира мащабна информационна кампания за популяризиране на възможностите, които програма Еразъм+ предлага за младите хора. Инициативата, известна като „Младежка Каравана“/Youth Caravan/ ще се проведе от 18 до 24 септември, а караваната ще премине през градовете Горна Оряховица, Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък и Пловдив. 

На 19 и 20 септември Европейската младежка столица посреща националната информационна кампания за популяризиране на възможности за образование, обучение, обмен и доброволчество, предлагани от програма Еразъм+. Като част от честванията за 30-годишнина от създаване на първата европейска програма за мобилност - Еразъм, Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ организира мащабна кампания за популяризирането й сред младите хора. Ежегодно програма Еразъм+ дава възможност на хиляди младежи да развиват своите умения и знания чрез доброволчество, стаж, образование или младежки обмени и обучения в чужбина.

На 19 септември пред Информационен център Варна бе проведена публична акция, в която се включиха стотици местни младежи, получавайки ценна информация и разбира се много подаръци.  На 20 септември от 10 до 12.30ч. екипът на Алтернативи ще стане част от официалното откриване на учебната година на Икономически Университет Варна и ще запознае студентите, с възможностите за студентска мобилност, обучения и стажове в чужбина, от което може да се възползват. На 20 септември от 14.30 до 17:00 ще може да получите информация за програмата на входа на Морската Градина /в района на Слънчевия часовник/. 

Екипът на Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ благодари на своите локални партньори от Информационен Център Варна, Организация на Българските скаути и Икономически Университет Варна за прекрасното сътрудничество и ентусиазъм!

Инициативата е част от проекта „Доброволческа Академия”, финансиран от програма Еразъм+, администрирана в България от Център за развитие на човешките ресурси.

 

Последни новини