EDIT и Google стартират национално турне EDITontheROAD

EDIT и Google стартират национално турне EDITontheROAD

Мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват от утре националното турне EDITontheROAD. В рамките на три месеца до ноември пилотната инициативацели да изравни скоростите, с които се движи дигиталната икономика в различни градове на страната. EDIT и Google ще посетят седем града в страната, за да проведат работилници на тема „Бизнесът в онлайн измерение“ и да срещнат дигиталните общности и конвенционалните индустрии, които заедно да поработят върху подобряването на местния бизнес климат.

Инициативата се организира от MOVE.BGв партньорство с Google.

EDIT on the ROAD ще започне с конференцията EDITogetherна 18 август във Варна под надслова “Дигитални тетехнологии срещат изкуството”. Тя се провежда в рамките на иницативата “Варна - Европейскамладежкастолица 2017” под патронажа на кмета на Варна Иван Портнихи ще събере на едно място дигитални предприемачи и артисти.  Сред лекторите на дигиталната конференция са Саша Безуханова, основател на платформата MOVE.BG и инициатор на EDIT.bg. Владимир Койлазов, съосновател на Chaos Group, софтуерната компания получила технологичен Оскар за цялостен принос към киноиндустрията през 2017 ги Марчин Олендер, мениджър Публични политики за Централна и Източна Европа на Google. Събитието ще продължи с дигитален пърформанс на студио Полиформа и нетуъркинг парти.

Програмата във Варна включва също четири работилници с интересни практики и опит в областта на съвременно дигитално изкуство и бизнес. Работилниците ще се проведат в Innovator Creative Spaces. Лектори ще бъдат Димитър Петров, основател и арт-директор на студио “Змей”, Полина Герасимова от студио “Полиформа”, Веселина Сариева, основател на OpenArtsFoundation, и МарчинОлендер, мениджър Публични политики за Централна и Източна Европа наGoogle.

След Варна маршрутът на EDITontheROAD ще мине и през градовете Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Враца и Русе, където EDIT ще срещне местните дигитални предприемачи с представители на традиционния бизнес и местната власт. В рамките на всяко събитие в страната е предвидена лекция от утвърден на международно ниво предприемач, презентация на инструментите за онлайн присъствие на Google, насочени към бизнеса, както и работилници за идентифициране на предизвикателствата ивъзможностите за развитие на регионалния бизнес чрез въвеждане на дигитални решения.

Паралелно с турнето екипът на EDIT провежда проучване на дигиталния стартиращ, малък и среден бизнес в цялата страна. Данните от второто национално годишно проучване на дигиталния бизнес в България ще бъдат представени на заключителна конференция в София през ноември.   

Подробна информация за програмата на инициативата е публикувана на сайта http://eotr.edit.bg/ и в пресцентъра на MOVE.BG https://move.bg/press/messages.

ЗА EDIT  

EDIT (Economic Development via Innovation and Technology) e отворена мрежа, обединяваща организации и компании, заинтересовани от развитието на дигиталната индустрия в България.

Основатели на проекта са MOVE.BG, Start It Smart, StartUP Foundation, Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs ABLE, Betahaus, Bulgarian Centre of Women in Technology, Brain Workshop Institute, ElevenAccelerator Venture Fund, LAUNCHub Seed and Acceleration Fund, NEVEQ, TAKEOVER, Perpetto, Reloyalty, Join The Players, Doglar. EDIT.bg е инициатива, отворена за всички, които с работата си допринасят за развитието и утвърждаването на дигитална България. Повече информация за ЕDIT можете да намерите на: www.edit.bg

ЗА MOVE.BG

MOVE.BG e платформа на създаващите хора. Организацията търси иновативни решения заобществена промяна, работи за устойчиво развитие и утвърждаване на култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности. От създаването си през 2013 г. МOVE.BG си партнира с над 50 български и чуждестранни организации и работи с повече от 2000 доброволци. MOVE.BG е инициаторна EDIT.bg. Повечеинформацияза MOVE.BG можетеданамеритена: www.move.bg

ЗА Google

През 2015 г. Google стартира амбициозна програма за обучение в цялаЕвропа, наречена Growth Engine, защото всеки малък бизнес заслужава ползите от дигитални технологии. Програмата е достигнала вече до повече от 3 милиона европейци и Европейският съюз признава този принос с наградата за дигитални уменияна ЕС. Онлайн платформата Digital Garage стартира миналата година и в България, като повече от 15 000 българи и местни фирми вече подобриха самочувствието си онлайн, повишиха уменията си и направиха промени, чрез които по-бързо да развият бизнеса си. Онлайн платформата Digital Garage, която предлага безплатни обучения по дигитален маркетинг и онлайн бизнес за всички, от студенти до предприемачи, се намира на адрес https://digitalengarazh.withgoogle.com/.  Обучението е подходящо за собственици на малки бизнеси, които искат да създадат или подобрят дигиталната си стратегия, както и млади професионалисти и студенти, които искат да подплатят дигиталните си умения. 

Роудшоуто Edit on the Road, в партньорство с Google, организира седем офлайн обучения в седемграда в България, насочени към повишаването на дигиталните умения на предприемачи.  

Последни новини