Творчески маратон ще подпомага проектите по Европейска младежка столица за Таляна

Творчески маратон ще подпомага проектите по Европейска младежка столица за Таляна

На 20 февруари фонд “Култура” приключи набиране на проекти по три от Ключовите направления на „Варна - Европейска младежка столица 2017“. По направление “Мрежа за младежки дейности и читалища” има подадени 15 проекта, по “Проект за милиона - Инно Варна” - 8, а по “Варненска младежка медийна академия” проектите са 5.

 

Добра практика е, че се наблюдава обединяване на няколко организации със сходни дейности в един проект.

 

Иновативно решение е, че беше въведено обществено гласуване на проектните предложения на страницата на www.varna2017.bg което получи голям публичен отзвук и подкрепа.

 

ПРОЕКТ ЗА МИЛИОНИ - ИННО ВАРНА

ИННО ВАРНА е кампания за стимулиране на архитекти, дизайнери, предприемачи, организатори на събития, уеб девелопъри, готвачи, музиканти, художници да предложат идеите си за сърцето на централният квартал на Варна - Таляна в Гръцката махала. Пространството между улиците Преслав, Цар Симеон и Гаровия площад е зоната за иновации в градското пространство.

 

Пилотен проект

ИННО ВАРНА е пилотен проект на Община Варна, разработен в рамките на Европейска младежка столица 2017 с цел да се подобри имиджа на града и да се повиши привлекателността и търговската динамика в района на Таляна чрез творчески решения по темите: архитектурна среда, градски дизайн, предприемачество, уеб апликация, гурме, улично изкуство (рисунка/графити).

 

Събралите най-много подкрепа от общественото гласуване проекти по направление 5.2 ще участват в Творчески Маратон този уикенд (3-5 март). На него, екипите ще могат да доразвият проектната си идея с помощта на ментори, утвърдени имена, в конкретните тематични направления.

Финализираните идейни предложения ще бъдат представени пред гражданите на 5 март от 16:00 ч. в Юнашки салон с вход свободен с регистрация.

 

Повече информация може да се намери на страницата на varna2017.bg/bg и във Фейсбук събитието:

https://www.eventbrite.com/e/32430508524

Последни новини