Кръводарители ще гледат безплатно кино във Варна

Кръводарители ще гледат безплатно кино във Варна

Всеки, който дари кръв на 9 и 10 октомври, ще има шанса да гледа безплатно един филм от програма на XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми (12-15 октомври), научи Moreto.net. Участниците в акцията ще гледат „Диванът на Сталин“ с Жерар Депардийо, последния филм на Анджей Вайда „Остатъчни образи“ или „Фортуната“, грабнал наградата за най-добра женска роля в Кан 2017. 

Тази есен Червенокръсткият фестивал положи началото на уникален социален експеримент, целящ да подпомогне проблема с нарастващия недостиг на кръводаряване в България. Кампанията „Дари кръв, вземи билет“ предвижда всеки кръводарител да получи безплатен билет за някоя от най-касовите прожекции в рамките на фестивала, както и едноседмичен пропуск за паралелната програма на форума. Той се провежда под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова и ще събере на 6 сцени във Варна и Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ стотици игрални и документални ленти от шест континента, сред които култови заглавия, отнесли престижни награди от международни фестивали.

Акциите по кръводаряване ще са на 9 и 10 октомври - в ректората на Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ във Варна.

 

 

Последни новини