Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

От 4 октомври Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от варненското Театрално студио „Арлекин”. Ще участват представители на формации от бившите Европейски младежки столици Солун и Торино. Това са Художествена група "Ен динами", която се състои от младежи с и без увреждания, ръководител Анна Калинчева – Гърция и Театър „Балаганчик” с ръководител Олга Калениченко – Италия. Финалната част е по време на фестивала на 7 октомври: пърформанс на сцената на театър „Българан”.
 
Основната цел на проекта е чрез  екипна работа младите творци да подготвят съвместен творчески продукт и да придобият умения за промотиране пред детска и младежка аудитория. Съвместната дейност на участниците от страната и чужбина е обединена от мотото „В изкуството няма различни, в изкуството всички сме равни и говорим на един език“.

С помощта на мултимедийна презентация ще се демонстрират различните етапи от работата на екипите. Тя ще се представи на уеб страниците на всички участници, за да покаже процеса на създаване, на обединяване на съдържание и форма и да покаже, че сцената е реално отражение на истинския живот с или без маски.

 Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Култура”, Община Варна, Програма „Варна-Европейска младежка столица 2017”.

 

Последни новини