Одобрени за финансиране проекти по ключово направление "Варна на картата"

Одобрени за финансиране проекти по ключово направление "Варна на картата"

1. Сдружение Фарсайд – Варна Фарсайд на турне

Шред Колон е едно от най-значимите състезания по кънки в Европа, което привлича младежи между 16 - 35 г. от цял свят. През октомври 2017 г. ще се проведе 5-тото издание на формата. Екипът на Фарсайд ще вземе участие на състезанието, като по пътя си към Кьолн ще посети известните скейтпаркове в Айндховен, Холандия и Брюксел, Белгия, където ще представи "Варна - Европейска младежка столица 2017". В предходни години България е била представяна от Ася Захариева, която през 2012, 2014 г. заема трето място при жените.

2. Център за информация и професионално ориентиране към "Прометей-про" ЕООД - град Варна (ЦИПО) - "Силата на посланието от Варна до Брюксел"

Проектът се фокусира да обхване младежи, които да бъдат включени в научна конференция, с цел разпространение и популяризиране на титлата "Варна -Европейска младежка столица 2017" на картата на Европа, в сърцето на ЕС Брюксел, където са съсредоточени основните евроинституции. Ангажирането и мотивирането на "посланиците" на Варна на картата е свързано с изграждането на европейски ценности, водещи до социално отговорно поведение на младите хора. Името на проекта „Силата на посланието от Варна до Брюксел” е символ на предизвикателство за представяне на града ни пред чуждестранни студенти на образователна конференция за бъдещите перспективи в психологията.

3. Спортен клуб по кикбокс и бойни изкуства "Боил" - Спортна Варна на картата на Европа

Разработеният проект на Спортен клуб по бойни изкуства „Боил” цели осъществяването на конкретна цел - представяне на Варна и засилване на партньорството между младежите в международното пространство, чрез участие на екип от двама състезатели във възрастова група – младежи в Международна спортна проява по кикбокс за подрастващи и младежи от Европа. Участието на двамата спортисти от Варна в мероприятие извън страната ни е с цел представяне и популяризиране на „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и предоставя реална възможност за младежко включване в рамките на междунородно спортно събитие на високо ниво с участието на елитни спортисти представители на други европейски държави. Планирано е дейността е да се осъществи в периода 02 -10.09.2017 година в столицата на Република Македония – Скопие. Проявата е част от допустимите мероприятия по Програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и ключовото напревление „Варна на картата“, като ще осигури възможност на двама от най-титулуваните на национално ниво български състезатели – младежи да вземат участие в международна спортна надпревара с представители на повече от 35 Европейски страни, като по този начин осъществят трайни контакти с представители от същата целева група – подрастващи и младежи и да популяризират Варна като Европейска младежка столица – 2017. Фокус на проектното предложение е неформалния метод на презантация на нашия град, като Европейска столица на младежта през 2017 година.

4. Апп Лайтхаус ООД - Въздействие в Хага

Апликация Лайтхаус, Аз Спортувам и Innowave-Варна 2017 ще бъдат представени от Иван Димитров на Impact Startup fest в град Хага, Холандия, който се провежда на 25-26 септември 2017 година. Мотото на феста е " Иновации за по-добър свят". Impact Startup fest е събитие с дългогодишни традиции. Фестивалът ще се съсредоточи изцяло върху фирми, които работят върху иновации, и които правят света по-добро място. Иновациите, които се справят със социалните и глобалните предизвикателства, заемат централно място. Фокуса са младите хора, които искат да направят света по-добър.Националното и международното партньорство е в основата на събитието. Фестивалът осигурява креативна среда, в която да се изграждат връзки и мостове, и да се създават нови възможности за ускоряване на бизнеса си.

5. Адвентиф ЕООД - Участие на млад предприемач на WEB SUMMIT 2017 – най-голямото събитие в технологичния свят

Уебсъмит е най-голямото световно събитие за технологии. Тази година се провежда в Лисабон, като се очакват над 60 000 участника и 650 лектора от повече от 160 държави, както и 2200 журналисти, като самото събитие ще съдържа 26 конференции в различни области на технологиите и предприемачеството. Идеята на нашия проект е младеж от Варна да участва в събитието, възползвайки се от билет "Млад предприемач", като представи достиженията на екосистемата в областта на дигиталното предприемачество, Варна Европейска Младежка столица и като приобщи и внесе добри практики обратно в града чрез наученото на конференцията.

6. Неформална група Блекборд - Образователен проект "Черна дъска" (Блекборд)

Одобрението на нашата група по "Варна на картата", проект от Варна Младежка столица 2017, би ни спомогнало да заминем за Цюрих, Швейцария и да станем част от най-мащабния творчески маратон /Хакатон/, който ще се проведе от 15.09 до 17.09.2017. Като посланници на Варна Младежка Столица извън границите на България искаме да популяризираме нейните иновативни начини да ангажира и да заинтригува младежите в града. Когато чуждестранна младежка организация види в нас досегашния ни опит, почерпен от предходните събития, очакваме да бъде по- открита и да създадем едно бъдещо сътрудничество. С нужните отлични езикови познания, със Саманта ще разпространим проектите на ВЕМС 2017 и ще съберем добрите практики, за да ги пренесем тук във Варна и да ги представим пред други неправителствени организации. По този начин искаме да стимулираме и други млади хора да участват с желание в последващите събития на ВМС.

Последни новини