„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона“ стартира в Икономическия университет

„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона“ стартира в Икономическия университет

„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона“ стартира в Икономически университет – Варна. Той се реализира с подкрепата на Община Варна по Програма „Варна - Европейска младежка столица 2017“ и е по направление „Inno Think Tank/Иновативен мозъчен тръст”.

Основната цел на проекта е да предложи адекватни и приложими варианти за превръщане на два несъседни градски терена, разположени във варненнския кв. „Левски“ в притегателна и атрактивна зона, предназначена за спортно-рекреационна дейност предимно от младото население на града.

Съживяването на съществуващите пространства, които към момента включват свободно междублоков терен, игрално поле и детска площадка, ще бъде постигнато чрез включване на спортни площадки от различен тип, в т.ч. съвременна и обезопасена площадка за игра на деца, мини футбол, волейбол, баскетбол, тенис, фитнес и други.

Сред дейностите, заложени в проекта, са организиране на мозъчен тръст за генериране на идея за развитие на района с участието на млади хора с интереси в сферата на архитектурата и развитието на градската среда, които чрез съвместна работа под формата на работилница да предложат разнообразни идеи за ситуиране на различните спортни съоръжения и устройството на пространството. Това ще стимулира младежите да участват активно в развитието на градската среда.

Последни новини