Общо 7 проекта ще бъдат финансирани по ключовото направление Inno Center

Общо 7 проекта ще бъдат финансирани по ключовото направление Inno Center

Общо 7 проекта ще бъдат финансирани по ключовото направление Inno Center, което е заложено в програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Средствата ще се използват за налагането на Варна като логистичен център, който да домакинства и организира събития на български и международни организации и интитуции, които работят с младите хора. Идеята е през тази година Европейската младежка столица да се позиционира като разпознаваемо място за събития с младежка насоченост.

Първият проект, който ще се финансира, предвижда организирането на международно технологично събитие Innowave Start UP 2017, чийто основен акцент ще бъде маркетинг, продажби и електронна търговия. То ще се проведе в периода 19 октомври – 21 остоври 2017 г. Форумът ще събере на едно място 30 гост-лектори, над 25 изложители в експо зоните и над 700 посетители в творческите зали.

Вторият проект за финансиране е EDITogether Варна. Това е най-голямото мрежово събитие на дигиталните и креативните индустрии през годината. Събитието ще се състои на 18 август 2017 г. с провеждането на 4 последователни работилници в най-новото място в града Innovator Creativ Space. Тези сесии имат за цел да се покажат добрите примери за това как се прави бизнес в сферата на творческите индустрии и къде технологията пресича пътя на изкуството.

В челната тройка, според оценките на 5 членното жури, е проекта TEDxVarnaWomen, който е първо издание от подобен тип в света. Неговата тема ще бъде The Queens, което представя лекторите и тяхната сила във всяка сфера: медицина, литература, спорт, журналистика, предприемачество, политика, икономика, технологии и т. нат. Събитието ще се проведе тази есен в Драматичен театър „Стоян Бъчваров”.

Проект „Варна транСпирит” ще допринесе за укрепването на връзките между млади професионалисти от транспорта. Предвижда се в периода 11 август – 16 август 2017 г. да се проведат конференция и работилници за различните сектори – воден, въздушен и сухопътен транспорт. Общият брой на участниците се очаква да бъде 107 гости от България и чужбина.

Проектът „Лагeр Camp Golden Gate” Camp Golden Gate е международен летен лагер, изцяло на английски език, целящ да сближи деца от различни краища на земното кълбо и да ги пренесе в американска атмосфера на брега на Черно море. Мисия на Camp Golden Gate е да вдъхнови младите хора да творят заедно, да си сътрудничат, да мислят нестандартно и да се учат един от друг, наблягайки върху взаимното уважение в една мултикултурна среда. Чрез разнообразни сутрешни, следобедни и вечерни занимания, лагерът осигурява нужния за децата баланс между ума и тялото.

По друг проект на ключово направление Inno Center  в периода 20 октомври – 21 октомври 2017 г. във Варна ще се проведе Национална младежка конференция с международно участие „Lighting 2017”. Нейната цел е да се популяризират резултатите от научно-изследователската дейност и практика на млади специалисти в областта на осветителната техника.

„Blade&Change – Национален младежки обмен на блейд професионалисти” е последният проект, който ще се финансира по това ключово направление. Той ще събере почитатели на ролери и кънки, както и доброволци от цял свят. Целта е Варна да се популяризира като атрактивна дестинация за международни спортни събития, състезания, лагери, турнета и фестивали.

Списък на одобрените за финансиране проекти по ключово направление Inno Center:

Вх. №

Наименование на проект

Организация кандидат

Искано финансиране от Варна ЕМС

Финална оценка

1

201-01121

 

INNOWAVE STARTUP 2017

Български Бизнес Форуми

10000

91.2

2

 

 201-01081

 

EDITOGETHER: ТРАНСДИСЦИЛИНАРНИ ПРАКТИКИ ЗА ОБМЕН НА ЗНАНИЕ И СЪЗДАВАНЕ НА МРЕЖИ ЗА ВЗАИМОПОМОЩ В ОБЛАСТТА НА ДИГИТАЛНИТЕ

ТВОРЧЕСКИ ИНДУСТРИИ.

Фондация „МожеБГ“

10000

77.8

3

 201-01120

 

TEDX VARNA

WOMEN

Entertainment Pro ЕООД

10000

75.8

4

5201-01090

 

ВАРНА ТРАНСПИРИТ

 Фондация „Европейски бъдеще“

10000

75.6

5

201-01072

 

ЛАГЕР CAMP GOLDEN GATE

Лало Инвестментс

10000

71.8

6

201-01071

 

НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

НМКМУ LIGHTING'2017

Национален комитет по осветление в България

10000

65.8

7

201-01117

Blade &Change Интернационален младежки обмен на блейд професионалисти

Фарсайд

7200

61.4

За първите 5 проекта е осигурено финансиране. За последните два - Национална младежка конференция с международно участие „Lighting 2017” и „Blade&Change – Национален младежки обмен на блейд професионалисти” е пуснато искане по договора с Община Варна за прехвърляне на средства от ключово направление Inno Jump към останалите 3 ключови направления Inno Center, Inno Think Tank  и  The Youth Pro.

Последни новини