Талантлив атлет щe бяга на Полумаратон Метеора с подкрепата на Варна–ЕМС (ВИДЕО)

Талантлив атлет щe бяга на Полумаратон Метеора с подкрепата на Варна–ЕМС (ВИДЕО)

Йордан Петров ще участва в състезанието по планинско бягане в Гърция, след като кандидатурата му по ключово направление „Варна на картата“, по програма "Варна-Европейска младежка столица 2017", бе oдобрена. Лекоатлетът стана известен преди време с покъртителната си история. Данчо разказа как живее в нищета и че едва намира средства за прехрана, но въпреки това не спира да тренира и да гони високи резултати. Това, че живее в Добрич, не го спира да пътува често до Варна, за да тренира в спортния клуб "Супер спорт", където треньор му е Димитър Янакиев.   

27-годишният лекоатлет вече има редица успехи зад гърба си. Печелил е медали от държавни първенства и международни турнири. Преди дни завърши осми от българските състезатели на Софийския маратон. Успоредно с тренировките и борбата за оцеляване, добричлията преследва и друга голяма цел – да стане треньор и да помага и на други деца да излязат от гетото със спорт и учение.  

Спортът винаги е бил начин един град или държава да придобие слава и популярност чрез успехите на своите спортисти. Затова и Сдружение „Варна-Европейска младежка столица“ гласува доверие на Йордан Петров. В Гърция той ще е в конкуренция с редица класни атлети, което е идеална възможност за популяризиране на Варна като младежка столица, развиваща спорта. Успоредно с това Данчо ще получи възможност за участие на състезание, за което дори не смее да мечтае поради сегашните си условия на живот.

 

Последни новини