Музикална революция ще избухва в петък в RockSchool

Музикална революция ще избухва в петък в RockSchool

Последната музикална вечер от поредицата Музикална революция ще се проведе в петък 22 септември в познатия ви формат. От 17 до 20часа ще можете да се възползвате от безплатни музикални учоци с преподавателите на RockSchool. До 22 часа гост лектор ще е Николай Станчев. Лекцията ще обърне внимание на електронната музика от самото й създаване, поява на първите синтезатори, развитието й през годините и стиловото многообразие в съвремието на 21 век: от класическата конкретна и амбиент музика като Вангелис до най-новите субстилове на рейва и електрониката. В лекцията са включени фундаментите на електрониката и стилове с тяхната политическа и социална ангажираност. Във втората част на лекцията ще бъдат направени демонстрации на синтезатор и програма за музициране и ще бъдат обсъдени и представени основните похвати за реализиране на музика. След 22 ще има отворени репетиционни и работа с ментори. 

Николай Станчев или Ники-Продиджито е един от основоположниците на рейв и електронната сцена в град Варна и България започнал със свойте собствени партита в далечната 1992 година - точно преди 25 години. Освен редица прояви в страната и чужбина Николай е автор и водещ на множество радио предавания по Радио Варна и Студентско радио "Алма Матер" към катедра журналистика на СУ "Св. Климент Охридски", както и на различни интервюта за печатни и електронни медии. Николай представя своето виждане и селекция от електронна музика в няколко проекта - "Екологичен Звуков Корпус" е НПО, международна платформа за организация на хепънинги и социални дейности. Еsoundc е основният му псевдоним и чрез него са представени почти всички форми на електроника от ИДМ през хаус, транс, техно до брейкбийтове, джангъл , брейк и спийдкор като селекция и микс както на плочи, така и мискриана на софтуер. От 2015 Николай започва да се занимава с музициране под името Autonomaton и с този проект издава две плочи във френският лейбъл "Marasm"- един от най-сериозните и прогресивни лейбъли в средите на неконвенционалната ъндърграунд електроника, а в последно време се занимава с авторско предаване за електронна музика "Експериментални Звукови Колажи" по пиратското радио "Spaz". Базирано в амриканският щат Калифорния предаването се излъчва денонощно по интернет и разполага с 4 FM предавателя в пределите на САЩ и Мексико. 


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на "Фонд Култура" към Община Варна и е част от проекта "Варна-Европейска младежка столица 2017".

Очакваме ви!

Последни новини