72-та часа на ТОМ вече текат

72-та часа на ТОМ вече текат

Техническият университет – Варна посрещна участниците в технологичен маратон ТОМ. В следващите 72 часа 5 екипа ще творят решения за всекидневните препятствия, пред които се изправят реални хора с увреждания. Мейкатон е формат, който събира на едно място хора, които познават специалните нужди, наречени „нуждознайци“ и т.нар. „мейкъри“ – инженери, дизайнери и изобретатели. ​Форматът, който тръгва от Израел, е познат в 33 страни по света. България е първата европейска държава, където се провежда.

Организаторите са подготвили серия от отворени събития и лекции за широката публика, които ще дадат възможност на всеки да се докосне до магията на ТОМ.

Ако искате да придобиете повече практически умения в общуването, заповядайте на отворената лекция, която ще се проведе в петък (13 октомври 16:00 ч.) на тема: "Как да говорим с хора със специални нужди".

Най-вълнуващата част от програмата е финалното представяне на прототипите на петте отбора, което ще се проведе в Пленарната зала на общината на 15 октомври от 12:30 ч., където ще може на живо да се запознаете с участниците и техните изобретения. 
ТОМ България се организира от фондация "Култура Аними" и фондация "Дизайн за всички България". Визитата във Варна, след първия маратон в София, е с подкрепата на "Варна - Европейска младежка столица" и екип доброволци от Варна и София.

Последни новини