26 деца завършиха Младежка академия "Електроника, микроконтролери и роботика"

26 деца завършиха Младежка академия "Електроника, микроконтролери и роботика"

Познания върху работата на всяко електронно устройство даде Младежката академия "Електроника, микроконтролери и роботика". Общо 26 деца, разделени в две групи, преминаха през заниманията както имаха възможност и да разработят собствени устройства. 120-те учебни часа по проекта към програма „Варна - Европейска младежка столица 2017“ се оказаха малко за любознателните курсисти и скоро заниманията ще продължат по предварително подготвена учебна програма. Затова основна „вина“ имат младите преподаватели, които са програмисти с богат професионален опит и начина им на поднасяне на информацията.

Академията, която се проведе от читалище „Македония 2005“, имаше две основни задачи. От една страна да обучи младите хора на практическото приложение на различни електронни системи, принципа на работа на микроконтролерите, програмирането им и въведение в роботиката. Другата основна цел бе в сградата на Македонски дом - Варна да се обособи пространство за събиране на млади хора, които да споделят своите идеи, умения и интереси, свързани с електрониката и програмирането.

Понече информация може да намерите на: http://vb-electronics.com/, https://www.facebook.com/pg/youth.el.academy/reviews/.

Последни новини