150 участници от 5 държави мерят сили по пожароприложен спорт във Варна

150 участници от 5 държави мерят сили по пожароприложен спорт във Варна

Около 150 участници от 4 държави ще се включат в поредното издание на Междуродния турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос“, което ще се проведе от 19 до 21 септември във Варна. Официалното откриване на събитието ще бъде на 19 септември от 18.00 часа на Морска гара. В продължение на час и половина преди това на същото място за първи път като част от мероприятието ще бъде направена демонстрация на противопожарна и спасителна техника, предаде репортер на Moreto.net.

Всеки от трите състезателни дни ще започва в 09.00 часа на стадион „Локомотив“. 11-те отбора, от които 5 български, ще мерят сили в четири категории. Гостуващите от чужбина отбори са от Чехия, Словакия, Молдова и Румъния. Първата дисциплина, в която ще покажат умения, е „Изкачване с щурмова стълба“. Във втория ден от турнира участниците ще покажат умения в категориите „100-метрова пътека в препятствия“ и „Пожарна щафета 4х100 метра“. В последния ден ще протече най-атрактивното състезание „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

По думите на инициаторите на турнира има взето решение следващата година Варна да бъде домакин на Световното първенство по противопожарен спорт за юноши и младежи.

Последни новини