Лицата на FUNCITY +: Валери Николаев, носител на трета награда на конкурса PhotoFun

Лицата на FUNCITY +: Валери Николаев, носител на трета награда на конкурса PhotoFun

Валери Николаев: Обичам разказвам за събитията и да пресъздавам емоцията им по свой собствен начин

- Здравей, представи се накратко за нашите читатели! Какъв тип фотография те увлича? От колко време се занимаваш с фотография и какво те привлече към това изкуство?

- Казвам се Валери Николаев, от Варна съм и съм на 29 години. Жанровете, които харесвам във фотографията са пейзажна, стрийт и репортажна фотография. Занимавам се с фотография от повече от три години. Снимам за собствено удоволствие, като имах и период, в който снимах за известен местен клуб във Варна срещу заплащане по време на концертните им събития.

Това, което ме привлече към фотографията, е възможността да пресъздам емоцията на посетителите на дадено събитие, и съответно да разкажа за него по мой собствен начин чрез наличната техника, светлинните условия и т.н.

- Разкажи ни история, свързана със заснемането на твоя снимка.

-Миналата година, през октомври месец,се записах на курс по фотография, на който ходих в продължение на около година. По време на курса, имахме изложба, с кадри от упражненията, на всяко от нивата,които преминах. На едната от изложбите бяха харесали мой кадър, който бях заснел на конни състезания в град Девня. Впоследствие, предоставих снимката на собствениците на въпросният кон, който беше в кадъра.

 - Имаш ли „любим“ фотограф и с какво те вдъхновява той?

 - Нямам любим фотограф. Разбира се, понякога разглеждам кадри на различни фотографи, от които си набавям малко идеи, преди да отида на дадено място за да снимам.

 - Каква е твоята мечта, свързана с фотографията?

- Да снимам мащабно концертно събитие или музикален фестивал, било то в България или извън страната.

- Защо реши да участваш във FUNCITY +? Пожелай нещо на участниците в следващите издания на фестивала!

- Реших се да участвам във FUNCITY+ заради възможността за изява и семинара по фотография, който беше проведен по време на фестивала. На бъдещите участници пожелавам много творчески успехи, много кадри на фокус и винаги да следват мечтите си!

 

Последни новини