Във Варна ще се проведе Ученически Европейски Съвет 2018

Във Варна ще се проведе Ученически Европейски Съвет 2018

Сдружение “БЕТА България” и Model European Union Sofia, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия в Република България и Първа езикова гимназия – гр. Варна организират за първи път във Варна едно уникално за цяла Европа събитие – Ученически Европейски Съвет Варна 2018. То ще се проведе под патронажа на българския евродепутат Емил Радев на 10-ти март 2018г., от 09:00 до 17:00 часа в Първа езикова гимназия – гр. Варна.

Събитието представлява реалистична и интересна симулация на Европейския Съвет - органът, вземащ стратегическите решения за ЕС, състоящ се от държавните и правителствени ръководители на всяка държава членка на Съюза.
Темата на събитието ще бъде Бялата книга за бъдещето на Европа.

Ученическият Европейски Съвет не само ще даде възможност на учениците от Варна и региона да се запознаят с работата на Европейския Съвет, но и да добият и развият уменията си за преговори, работа в екип и знания за Европа.
Участниците ще бъдат подпомогнати във всяка стъпка от професионален екип от председателстващи и организатори и ще получат Сертификат за участие от организаторите и партньорите от Представителството на Европейската Комисия в Република България.

Желаещите да участват трябва да попълнят Форма за записване, намираща се на адрес
http://bit.ly/UchenicheskiEvropeyskiSavetVarna.

За повече информация може да посетите Facebook страницата на събитието https://www.facebook.com/events/139887456708248/

Последни новини